Toalettstol

Toalettpall
Hem > Toalettpall

Toalettpall barn

Små barn kan ha svårt att nå upp till toalettstolen. För att de ändå ska kunna bli mer självständiga i sina toalettbesök kan det vara bra att ha en toalettpall för barn. Här har vi tagit fram fem stycken toalettpallar för barn som vi tycker är prisvärda och funktionella. Vi har tittat på olika produkter och jämfört hur enkla de är för barn att använda. Det är viktigt att pallen är säker och stabil så att den inte välter när barnet klättrar på den. Samtidigt får den inte vara för tung, eftersom barnet då inte själv kommer att kunna flytta pallen till ett lämpligt ställe. 

I vårt bäst i test har vi inte själv testat produkterna utan utgår från beskrivningar och användarrecensioner. Vi tittar även på priset på pallen för att kunna hjälpa dig att hitta en pall som är prisvärd men ändå klarar av allt en toalettpall för barn bör klara av. Kontrollera gärna maxvikten på pallen för att se om den endast är till för barn eller om den även klarar av vikten av en vuxen.

En toalettpall för barn kommer troligtvis att användas i några år och därför är det viktigt att den är hållbar. Det är också viktigt att den är lätt att rengöra för att kunna hålla pallen och badrummet hygieniskt.

Badrumspall barn

1. BabyBjörn Barnpall

BabyBjörn är ett svenskt märke som är kända för att tillverka barnprodukter av riktigt bra kvalitet. Den här barnpallen är riktigt stabil, och riskerar inte att välta. Den är tillverkad i plast, men är riktigt hållbar och många vittnar om att de har använt samma pall i upp emot 10 år. Den har ett bra halkskydd ovanpå, men halkskyddet försvårar också rengöringen och gör att pallen lätt ser ofräsch ut.

2. BabyDan Pall Två Steg

En pall med två trappsteg från BabyDan, som gör pallen tillräckligt hög för små barn att nå både toalett och handfat samtidigt som den är enkel att komma upp på. Pallen har två handtag på sidan vilket gör den enkel att flyttar runt på. Den har antislip material på ytan mot golvet och även på båda trappstegen. En stabil pall, men kan vara för avancerad för de allra yngsta barnen.

4. Hopfällbar Pall

En flexibel pall som är enkel att fälla ihop när den inte används. Passar utmärkt i badrummet där en toalettpall inte alltid behövs, men ska vara smidig att ta fram. Tar minimalt med plats när den är hopfälld. Har en maxbelastning på 150 kg och passar därför även till vuxna. Nackdelen med pallen är att barnet behöver hjälp med att fälla ut den på ett säkert sätt.

3. Liewood Ulla Pall

Om du vill ha en toalettpall för barn som inte bara är praktiskt utan även snygg är den här från Liewood ett bra alternativ. Tillverkad av bambu och melamin gör den både hållbar, miljövänlig och stabil samtidigt som den har en låg vikt. Den klarar av max 50 kilo, vilket gör att den inte passar för användning av vuxna. Har antislip mönster på ovansidan. Finns i olika färger.

5. Bolmen badrumspall – IKEA

En mycket prisvärd badrumspall från IKEA som egentligen passar både till barn och vuxna. Det är en relativt hög pall och kan vara svår att komma upp på för de allra minsta. Men pallen är mycket stabil och har en anti-glidyta både uppe på och mot golvet, vilket gör den säker även om golvet blir blött. Pallen har en låg vikt och är enkel att flytta på.

Priset på IKEA är 79 kr.

Hyra toalett

Toalettpallar kan vara en utmärkt lösning för att förbättra komforten i ditt eget hem, men vad gör du när du arrangerar ett evenemang eller genomför ett byggprojekt? Då kan en hyrd toalett vara en ovärderlig resurs. I vår omfattande guide om att hyra toalett tar vi upp allt du behöver veta: från att välja rätt uthyrare och vilka praktiska överväganden du bör göra, till hur du hanterar hygien och retur av toaletten.