Toalettstol

Reservdelar
Hem > Reservdelar

Toalettstol reservdelar

Om det är du själv som köper en ny toalettstol kan det redan då vara bra att tänka på hur lätt det är att få tag på reservdelar. Det finns en fördel med att köpa toalettstolar från välkända varumärken just av den anledningen. Om du har en toalett som du själv inte har valt som behöver en reservdel kan du såklart inte påverka den punkten. Utan då behöver du undersöka vilka reservdelar det är som passar till din toalettstol. 

Beroende på vad för reservdel det är du behöver kan det bli svårare eller enklare. En del delar, exempelvis en sits är lättare att byta ut. Du kan be som hjälp hos ett VVS-varuhus för att hitta reservdelar som passar just din toalett.

Tänk på att ju äldre din toalettstol är desto svårare kan det vara att hitta passande reservdelar. Ett tips kan då vara att leta efter begagnade toalettstolar, vilket ibland går att hitta när folk renoverar sitt badrum och väljer att helt byta toalettstol. Kontrollera dock så att reservdelen faktiskt är hel, och är det exempelvis en packning i gummi är det viktigt att den inte är torkad. 

Toalett tillbehör

En del tillbehör till toalettstol är universella och passar de flesta stolar. Det kan röra som om exempelvis anslutningsrör, golvhuvar, skruvset och även toalettsitsar. Medan andra tillbehör och reservdelar är mycket mer specifika för enskilda modeller, så som spolknappar. Läs alltid noga på specifikationerna när du köper tillbehör till en toalettstol för att se om det passar eller inte till din produkt. Du kan gärna fråga om hjälp på byggvaruhus eller VVS-företag eftersom de ofta har kunskap om vilka produkter som passar till vilka varumärken. 

Tänk på att det är viktigt att tillbehören passar bra, annars finns risk för läckage som orsakar stora skador på fastigheten. Ta gärna hjälp av en rörmokare vid reparation av en toalettstol om du känner dig osäker. 

Reservdelar toalettstol - VVSobadrum.se

Hos vvsobadrum.se kan du hitta reservdelar till många olika toalettstolar. Du hittar reservdelar till alla de vanligaste varumärkena men också reservdelar som är mer universella och som passar till de flesta stolarna. Ett mycket kunnigt företag som kan hjälpa dig med att hitta de flesta reservdelar till de allra flesta toalettstolarna. 

Gustavsberg toalettstol reservdelar

Gustavsberg är ett mycket välkänt företag som tillverkar toalettstolar och det är enkelt att hitta reservdelar till deras stolar. Oavsett om du behöver en ny spolknapp, flottörventil eller toalettsits har Gustavsberg originaldelar som gör att din toalett får en mycket lång livslängd. På deras reservdelar står det alltid tydligt till vilka av deras egna serier de passar till.

Reservdelar IFÖ toalettstol

IFÖ är en av de vanligaste tillverkarna av toalettstolar och det är enkelt att hitta reservdelar till dem. Du kan även hitta reservdelar till en gammal IFÖ toalett, vilket gör att du kan behålla toalettstolen under många år, istället för att behöva köpa en ny. IFÖ har olika serier på toalettstolar och du behöver kontrollera så att reservdelarna passar till just din modell. Du hittar reservdelar i vanliga bygghandlare och även på VVS-affärer.

Reservdelar till fritidstoaletter

Fritidstoaletter används ofta i avlägsna eller icke-anknutna områden där tillgången till traditionella avloppssystem är begränsad. Att ha tillgång till lämpliga reservdelar för fritidstoaletter, såsom mulltoa, förbränningstoaletter och Separett-toaletter, är av avgörande betydelse för att upprätthålla deras funktionalitet och effektivitet. Läs mer här nedan:

Hyra toalett

Om du någonsin har undrat över möjligheterna att hyra toaletter för evenemang, byggprojekt eller andra tillfälliga behov, har vi sammanställt en djupgående artikel som svarar på alla dina frågor. I vår guide om att hyra toalett går vi igenom allt från att välja rätt uthyrare och vilka faktorer du bör beakta, till fördelar och saker att tänka på när du lämnar tillbaka toaletten. Det är en oumbärlig resurs för dig som vill förstå alla aspekter av att hyra toalett.